За 2,4 млн. подменят канализационен колектор в Разлог

Снимка: Община Разлог

Това е най-голямата до момента договаряна сума от Община Разлог

Община Разлог с одобрено финансиране за изграждането на канализационен колектор, минаващ през парка в град Разлог и улица „Цар Самуил“- до спортната зала. С решение на Министерския съвет ще бъдат отпуснати 2 450 000 лева с ДДС, 50% от стойността на напълно одобрения проект.

„Това е най-голямата до момента договаряна сума от Община Разлог, с директно финансиране, чрез постановление на Министерски съвет. Положихме изключителни  усилия този проект, за който е работено години наред,  да бъде одобрен, поради невъзможността на Община Разлог да се справи самостоятелно с изграждането на системата. Няколко пъти излизаха различни списъци на Министерство на регионалното развитие, в които Общината не получаваше финансиране, но във финалния успяхме да постигнем резултат, който е много добра новина за всички жители на общината“, коментира зам.- кметът Иван Гюров.

Останалата сума по проекта се очаква да бъде заложена в държавния бюджет през следващата година. Своевременно Община Разлог до края на 2022 г. ще открие обществена поръчка за избор на изпълнител, а след това започва поетапно изграждане на колекторите, с цел поетапно разрешаване на проблемите. 

Реализацията на дейностите обхваща отвеждане на отпадните води, от центъра на Разлог до пречиствателна станция в края на града. Основата цел е да се преустанови замърсяването на Бела река, където се оттичат водите към настоящия момент.

С постановлението по настоящия проект общият размер на одобрени суми за безвъзмездно финансиране към Община Разлог възлиза на 4,8 млн. лева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n