„Възраждане” ще гласуват против хартията

Снимка: БГНЕС

"Ние сме за машинно гласуване, ще гласуваме за запазване на настоящия Изборен кодекс“

Против инициираните от БСП и подкрепени от ГЕРБ и ДПС промени в Изборния кодекс, по силата на които ще може да се гласува както с машини, така и с традиционната хартиена бюлетина, ще гласуват от четвъртата политическа сила в настоящия парламент -"Възраждане". Това каза пред БНТ депутатът от партията на Костадинов Цончо Ганев.

"Ние сме за машинно гласуване, ще гласуваме за запазване на настоящия Изборен кодекс. Но при условие, че е ясно, че БСП заедно с ГЕРБ и ДПС имат мнозинство, не е нужно да се правят тези среднощни грозни сцени", заяви народният избраник.

И нееднократно подчерта - виновни за създалата се ситуация са "Продължаваме промяната" и "Демократична България", които умишлено протакат и удължават процеса с множество процедури и предложения.

Нито еврозона, нито Шенген - сподели и редовно изказваните от "Възраждане" тези Ганев. "Нямаме право и морално, и държавнически, да влизаме в Шенген", смята той.

Ганев анонсира и предстоящия протест на партията си на 3 декември. Основното му мото - против влизането на България в еврозоната. "Еврозоната не води до сигурност в банковата система. Редица банки от страни в еврозоната фалираха. Няма да паднат и лихвите", заяви още депутатът. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n