"Възраждане" открили на протеста си провокатори и чули "странни мнения"

Снимка: БГНЕС

Петров отрече също така от партията да са отправяли призив за нахлуване в парламента

На протеста на "Възраждане" в сряда, когато бе направен и опит за щурм на вратите на парламента, е имало провокатори. Това заяви в кулоарите на парламента депутатът от партията Петър Петров.

"Установихме провокатори. Един човек е бил задържан с газов пистолет, който, държа да отбележа, няма нищо общо с "Възраждане". А вторият човек е предаден лично на полицията от наш стюард, защото направихме всички възможни действия, за да подсигурим реда на протеста", каза народният представител.

Петров отрече също така от партията да са отправяли призив за нахлуване в парламента, въпреки думите на Костадин Костадинов още от края на декември, че "нищо няма да спре гражданите да влязат".

"Призовахме хората да отправят своите запитвания към народните представители, в следствие на което аз съдействах на 15 от протестиращите да се срещнат с представители на институцията", заяви той. И повтори: "Не сме карали никой."

Протестът в сряда бил "демократичен" и не само на партия "Възраждане", затова по микрофоните се чули всякакви мнения, включая и "някои странни". "Ние сме дали думата на всеки, така че не ни дръжте отговорни, както и за провокации, които, както знаете, не можем да контролираме на 100%", добави Петров.

От партията на Костадинов се надяват на "вразумяване" от страна на управляващото мнозинство по отношение на зелените сертификати и са готови на нови протести, ако това не стане факт./news.bg

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK