Връщат делото за касиране на изборите в Белица

снимка: infomreja.bg, архив

Върховният административен съд върна за ново разглеждане делото за касиране на изборите в Белица. Висшите магистрати открили грешки в процесуалните действия, извършени от Административен съд Благоевград и върнаха казуса за преразглеждане.

До решението на ВАС се стигна след като загубилият кандидат за кмет на община Белица Хасан Илан обжалва постановлението на АС. На 25 ноември миналата година, съдът отказа да касира изборите. Съдия Марияна Мицева потвърди решението на Общинската избирателна комисия, с което за кмет на малката община е избран Ибрахим Палев от ДПС.

Делото за касиране бе образувано след жалба на загубилия кандидат-кмет Хасан Илан, който изостана в балотажа с минимална разлика.

Магистратите отказаха да отменят резултатите, въпреки че по време на съдебните заседания свидетели разказаха за шокиращи нарушения на изборния процес. От разпитите на очевидци стана ясно, че на втория тур голяма част от жителите на Белица са гласували "правилно" под натиск. Имало и случаи, при които здрави хора упражнили правото си на вот с по двама придружители.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//