Връчиха 86 дипломи за професионална квалификация в Кюстендилско

снимки: infomreja.bg
В регион Кюстендил са издадени 86 сертификати за валидиране на професионална квалификация на лицата, участващи в проекта на МОН „Нова възможност за моето бъдеще", по ОП „Развитие на човешките ресурси", съфинансиран от Европейския социален фонд.
 
В рамките на проекта се разработва и тества Система за идентифициране и признаване на знания, умения и компетентности, придобити чрез неформално обучение и самостоятелно учене. В тестването на Системата участват 10 професионални гимназии от регион Кюстендил. След проведеното информиране, консултиране и мотивиране на гражданите, реализирано с участието на регионалните структури на социалните партньори БТПП, КТ „Подкрепа", КНСБ, ДБТ, ГД"ИН", в професионалните гимназии тече същинското консултиране, провеждането на изпити за присъждане на професионална квалификация и издаването на сертификати.
 
От участващите в тестването на Системата професионални гимназии, най-много сертификати са издадени от: ПТГ „Джон Атанасов", Кюстендил (29), ПГ по туризъм „Н. Й. Вапцаров",Кюстендил (27), ПГ по икономика и мениджмънт „Й. Захариев", Кюстендил (24), ПГ по лека промишленост „Вл. Димитров-Майстора", Кюстендил (4), ПГ по облекло и стопанско управление, Дупница (1).
 
Най-много са кандидатите, валидирали професионални компетентности по професиите: електротехник (29), офис-мениджър (16), готвач (15), сервитьор-барман (5), ресторантьор (3), оперативен счетоводител (3).
 
Валидирането е полезно на гражданите, защото дава възможност да се признаят знания, умения и компетентности на базата на натрупан и доказуем опит, като им спестява средства и време, обявиха от Регионалния инспекторат по образованието в Кюстендил.
 
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//