Водач на лек автомобил пострада сериозно след пътен инцидент с влекач

Снимка: Infomreja.bg

Инцидентът е станал на пътя София - Варна

На 16 април около 13,22 часа в община Търговище, на пътя София-Варна, правоспособен 69-годишен водач от Севлиево при управление на собствения си лек автомобил „Фолксваген Голф“ с габровска регистрация е навлязъл в лентата за насрещно движение. Там управляваният от него автомобил е  блъснал влекач „Волво ФХ“ със старозагорска регистрация с прикачено полуремарке, управляван от 50-годишен правоспособен водач от Добрич.

Вследствие на пътнотранспортното произшествие водачът на лекия автомобил, който е бил изваден от моторното превозно средство от екип на РСПБЗН с помощта на специализирана техника, е откаран в МБАЛ-Търговище. Там той е настанен за лечение с фрактури на ребра, бедрена и раменна кост и с разкъсно-контузна рана на главата, с опасност за живота.

 На водача на товарния автомобил е взета проба по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух, която е отрицателна. На водача на лекия автомобил е взета кръвна проба за химическо изследване.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK