ВМРО блокира Кресненското дефиле

Снимка: Infomreja.bg

Причината за протеста е темата Македония

ВМРО блокира Кресненското дефиле.

Симпатизанти на партията начело с Ангел Джамбазки блокираха основния път за Гърция в Югозапада, което предизвика задръствания и в двете посоки в Дефилето.

Протестната демонстрация под надслов „ Не предавайте Македония“. Протестиращите се събираха пред паметника на цар Самуил на площада в Кресна.

След 20-минутна блокада на Дефилето, симпатизантите на ВМРО се отправиха към Благоевград, движейски се с ниска скорост, което допълнително задтрудни останалия трафик.

Причината за протеста е темата "Македония" и искането на ВМРО за отстояване на националния интерес и история.

В позицията си от партията заявиха:

Ние от ВМРО още преди месеци предупредихме, че започваме с протести и концерти под надслов #НеПредавайМакедония, за да предупредим правителството на Кирил Петков, че няма да допуснем каквото и да било отстъпление от Рамковата позиция и декларацията гласувана от 44-тото НС, относно членството на РС Македония в ЕС.

За съжаление ставаме свидетели на напълно шизофренното поведение на министър-председателя, който пред медиите говори, че не е поемал ангажименти да вдигне ветото до края юни, но в същото време провежда полутайни срещи с европейския комисар по съседство и разширяване Оливер Вархеи. На последната, според разпространената от пресцентъра информация, са обсъдили „актуални въпроси от европейския дневен ред“, въпреки че външният министър Теодора Генчовска каза, че целта на посещението на Верхеи е вдигане на ветото над РС Македония. Интересното също така е, че ден по-късно видимо притеснен Петков разпространи видеообръщение към президента Румен Радев с настояване да свика Консултативен съвет по национална сигурност „относно състоянието на преговорите между България и Северна Македония“.

За нас това е ясен знак, че Кирил Петков е поел ангажименти да вдигне ветото и търси всякакви варианти да го направи, лъжейки открито българския народ. Ние от ВМРО няма да допуснем това национално предателство и както предупредихме започнахме гражданско неподчинение. Блокирането на Кресненското дефиле е само първата стъпка.

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK