Ветераните на волейбола в Разлог посрещат колегите си от Струмица

Снимка: Община Разлог

Срещата е традиционна и многолетна

Ветераните на волейбола в Разлог посрещат ветераните на Струмица, Р. Северна Македония

На 20 април 1960 година, точно преди 64 години, се е състоял първият приятелски мач на волейболните отбори на Разлог, Р. България и Струмица, Р. Северна Македония.

Оттогава до днес срещите между волейболните отбори се превръщат в традиция, повлияват положително на развитието на волейбола в двата града, създават дълготрайни приятелства.

Тази година, на 20 април, по инициатива на клуба на ветераните Разлог и със съдействието на Oбщината ще се проведе поредният приятелски мач на ветераните на двата града, ще бъде открита паметна плоча на първия волейболен мач, фотоизложба ще разкаже за приятелството на двата отбора.

Организатор и вдъхновител на събитието е председателят на волейболния клуб на ветераните в Разлог – Асен Хаджиев, помага му – неговият колега от Струмица Ацо Милковски.

Официален прием ще даде кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев, съпричастен с празника и бивш волейболист на Разлог.

Своето присъствие са потвърдили председателят на волейболната федерация на Р. Северна Македония – Зоран Карановик и Здеслав Барач – представител на Европейска федерация по волейбол, ветерани от Тетово, Скопие и Струмица.

На събитието ще присъстват и двама ветерани-волейболистите Димитър Хаджиев и Владимир Белчев – участници в паметния мач на 20 април 1960 година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK