Весела Лечева награди победителите в отборната надпревара на Световното по сноуборд в Банско

Победителите в паралелния слалом на световното по сноуборд за младежи, Банско 2023 – Петър Гергьовски (първи), Александър Кръшняк (втори) / снимка: Start-photo.bg

Нашата страна завърши на първо място в класирането по медали на шампионата

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева награди победителите в отборната надпревара в младежкото Световно първенство по сноуборд в Банско. Германия спечели последния златен медал, изпреварвайки Швейцария в смесената отборна надпревара по паралелен слалом.7

България се представи с три двойки. Петър Гергьовски и Йорданка Андонова са 16-и, Тервел Замфиров и Савина Димитрова са 20-и, а Александър Кръшняк и Яна Тумбева – 25-и.

Нашата страна завърши на първо място в класирането по медали на шампионата. Младите таланти спечелиха две титли - Тервел Замфиров (паралелен гигантски слалом) и Петър Гергьовски (паралелен слалом), както и два сребърни медала на Александър Кръшняк. Второто място по медали е за Швейцария с титла и сребърен медал, а Германия е на трета позиция заради титлата в отборната надпревара по паралелен слалом.

„Това първенство дава много надежди за Олимпийските игри през 2026 г. В тази възраст се видя, че имаме изключително поколение и не случайно български сноубордисти взеха всички индивидуални отличия. След Сани Жекова и Радослав Янков идва много талантливо поколение, което, надявам се, ще видим и на световния подиум при мъжете и жените“, каза Весела Лечева. 

Министърът на младежта и спорта похвали и домакините, които този сезон правят второ голямо състезание. 

„Банско за пореден път се доказа като перфектен организатор на големи състезания. След Световната купа по-рано през годината, курортът успя да направи и отлично Световно първенство за младежи“, добави Лечева.

Весела Лечева пожела здраве и успех на младите ни таланти, а на контузилата се Андреа Коцинова – бързо оздравяване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as