Венцислав Гърменов е временният кмет на Разлог, президентът насрочва дата за избори

Снимка: Община Разлог

Общинска администрация Разлог продължава да работи

На 15.03.2022 г. е проведено извънредно заседание на Общински съвет – Разлог, на което инж. Венцислав Гърменов заместник-кмет по социалните дейности е избран за временния кмет на Община Разлог.

До избирането на временно изпълняващ длъжността кмет на Община Разлог се стигна в резултат на Решение на Общинска избирателна комисия – Разлог № 135 от 11.03.2022 г. за предсрочно прекратяване на правомощията на инж. Красимир Герчев като Кмет на Община Разлог. Съгласно разпоредбата на чл. 42, ал 6 от ЗМСМА, когато пълномощията на кмет са прекратени предсрочно, общинският съвет избира временно изпълняващ длъжността кмет за срок до полагане на клетва от новоизбрания кмет.

Решението на общинската избирателна комисия – Разлог е изпратено на Централната избирателна комисия. Престои Централната избирателна комисия да предложи на президента на Република България да насрочи частични избори за кмет. Президентът на републиката в 14-дневен срок от предложението на Централната избирателна комисия следва да насрочи частични избори за кмет на Община Разлог, но не по-късно от 40 дни преди изборния ден.

Общинска администрация Разлог продължава да работи ефективно с гражданите, фирми и институции, всички подадени документи ще бъдат разгледани и обработени в срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK