Василев: Свидетели сме на синхронизиран дует между президента и Борисов

Снимка: Infomreja.bg

С тези думи Асен Василев отговори чрез медиите на Румен Радев

През последните 24 часа бяхме свидетели на един синхронизиран дует между президента и Бойко Борисов. С тези думи Асен Василев отговори чрез медиите на Румен Радев, който заяви, че е било грешка да се доверява на ПП и се чувства излъган, след като от своя страна съпредседателят на партията го обвини, че се е срещал с лидера на ГЕРБ.

"Какво се случва трябва да попитате г-н Радев. За неговите квалификации искам да прочета определения на административния съд на София по дело 9421 със съдия Луиза Христова, която е разгледала делото с лабораторията на ГКПП „Капитан Андреево”, в което се посочва, че липсват доказателства, че към 21 ноември дължимата държавна такса е внесена. Това го е казал съда. не го казваме ние. Ако г-н Радев има проблеми с Административния съд – нека и тях нарече шарлатани", посочи Василев. 

Той посочи, че последните 24 часа сме били свидетели на един „синхронизиран дует между г-н Борисов и г-н Радев, който не изненадва българските граждани”. „Мисля, че това стана очевидно и за слепите. По отношение на ветото на Изборния кодекс – ако президентът наложи вето, и ако г-н Борисов не се събуди с друга идея и подкрепи ветото – това означава, че няма да има промени в закона за изборите. Как ще реагираме ще решим на Изпълнителен съвет на ПП. Но, имайки предвид колко често ГЕРБ си сменят мнението, съм скептичен. Но ако това се случи, това означава, че през последните три седмици парламентът е въртял абсолютно безсмислено едни безкрайни заседания, вместо да приемем важни закони, които можеха да помогнат за Шенген”, категоричен е Василев, съобщава Nova телевизия.

Съпредседателят на ПП подчерта, че не е получил покана за разговор от страна на номинирания за премиер от ГЕРБ професор Николай Габровски. "Ние вече проведохме разговор с ГЕРБ, на който ясно заявихме кои са 16-те политики, които бихме подкрепили, независимо дали са ги предложили те или някой друг". 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd