В Сандански отбелязаха 141 години от гибелта на Васил Левски

снимки: Община Сандански

В препълнена зала в Дома на културата Община Сандански организира вечер, посветена на Апостола на свободата – Васил Левски, който на 19-и февруари 1873 г. е обесен в околностите на София. Събитието бе открито от Женския хор към Клуба на туристите ветерани и продължи с разказ за живота и делото на Левски, поднесен от гл. експерт „Култура” към община Сандански Димитър Тошев.

Кулминация на възпоменателната вечер бяха всички ученици, които рецитираха стихове, представиха свои  есета и разкази, посветени на Дякона. Емилия Кирянова от Първо ОУ рецитира „Обесването на Васил Левски” от Ботев, Джулиана Янева от Трето ОУ също рецитира стих за Левски, Мариана Длагонска от Четвърто ОУ представи свое блестящо есе, Мария Ефендийска от Гимназия „Яне Сандански” рецитира Ботев, Теменужка Траянова от ЗПГ „Климент Тимирязев”, която през 2012 г. стана в своето училище ученик на годината, поднесе на всички чрез Зорница Танчева невероятно есе за отражението на историята в днешно време.

Йосиф Йосифов и Даниела Стоянова от Трето ОУ показаха невероятни рецитаторски умения, а Антонио Коларов от Техническата гимназия бе подготвил есе за Левски, което предизвика бурни овации.

Всички ученици, които бяха вложили много труд, старание и сърце в своите есета, разкази и рецитали, получиха от заместник-кмета на община Сандански Младен Тимчев грамоти и книгата на Димитър Чонгов „Нощите на Мелник”, подписана лично от автора.

Наградени бяха и Александър Драмжиев от Първо ОУ за своя лъвски скок, Вася Валентинов за своя краснопис и отбора по викторина към Първо ОУ „Климент Охридски” Сандански.

 

снимки: Община Сандански
снимки: Община Сандански
снимки: Община Сандански

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//