В ПП/ДБ провиждат зад Сарафов Борисов и Пеевски

Снимка: БГНЕС

Той посочи, че Сарафов бе дясната ръка на Гешев и реално Гешев и Сарафов са две страни на една и съща монета

"Избирането на Борислав Сарафов за временно изпълняващ функциите на главен прокурор е имитация на промяна и е подмяна. Имаме опасения, че зад този избор стоят господин Борисов и господин Пеевски". Toва заяви депутатът от ПП/ДБ Мирослав Иванов пред БиТиВи.

Съдебната власт е имунната система на обществото и ако тя не бъде освободена, ще има подобни случаи като с избирането на Сарафов и Гешев, изтъкна Мирослав Иванов и призова да не се спекулира с разделението на властите.

Той посочи, че Сарафов бе дясната ръка на Гешев и реално Гешев и Сарафов са две страни на една и съща монета. Ще бъдем излъгани, ако ГЕРБ не си спазят ангажиментите в законодателната програма. Съдебната реформа започва с прекратяването на мандата на Гешев, продължава с промени на Конституцията и други нормативни актове, обясни Иванов.

Той подчерта, че ако се постигне крайната цел - съдебна реформа, тогава това политическо влияние и политическите зависимости ще бъдат сведени до минимум. Крайната цел на съдебната реформа е все пак да няма главен прокурор, каза Мирослав Иванов.

По думите му предсрочното прекратяване правомощията на досегашния главен прокурор Иван Гешев е част от стъпката за съдебната реформа. Това е началото на съдебната реформа и тя е да не се случват подобни хора като Иван Гешев на толкова високи постове в държавата.

Мирослав Иванов е на мнение, че Гешев имало какво да каже пред депутатите в Народното събрание, макар и при закрито заседание, но явно нямало да го направи.

Той определи като цинизъм вчерашното 5-минутно изявление на досегашния главен прокурор и заканите му да влезе в политиката.

Мирослав Иванов увери още в заключение, че коалицията ПП/ДБ е единна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//