В община Сатовча набелязаха превантивни мерки срещу COVID-19

Д-р Арбен Мименов - кмет на община Сатовча, снимка: Infomreja.bg, архив

Срещата бе проведена по инициатива на кмета на общината - д-р Арбен Мименов

Преди минути приключи извънредното заседание, свикано по инициатива на кмета на община Сатовча - д-р Арбен Мименов, за набелязване на спешни превантивни мерки срещу разпространението на вируса COVID-19, както и за ограничаване на заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания.

В срещата, която се проведе в залата на читалището в с. Сатовча, участваха кметове на населени места в общината, директори на училища, детски градини и ясли, медицински специалисти, работещи в учебните и детските заведения, както и лекари от общината. 

Стриктен сутрешен филтър да се извършва всеки ден в детските градини и ясли от медицинските лица, които да посрещат децата с поставени предпазни маски. Във всички помещения на детските заведения редовно да се осъществява дезинфекция, бяха част от взетите днес превантивни мерки срещу коронавируса.

По предписание на Регионалната здравна инспекция в Благоевград, изпратено до всички общини в областта, съмнително болните трябва да се обръщат към личните си лекари по телефона, за да се избегне пряк контакт със заразени хора.

Ако болният проявява симптоми на коронавирус, следва незабавно да се потърси помощ на телефон на 112, след което ще бъде предоставено специално приспособено легло в линейка, с която болният да бъде транспортиран към инфекциозните отделения на болниците в Гоце Делчев или Благоевград. 

Кметът на Сатовча, д-р Арбен Мименов, призова представителите на образователните, културните и социалните институции, както и към медицинските специалисти в общината към отговорно отношение и стриктно спазване на всички противоепидемични правила.

Съгласно издадена от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев заповед, в цялата страна се преустановяват посещенията на културни мероприятия; спортните мероприятия ще се провеждат без публика; забранява се и провеждането на всякакви масови мероприятия, в които участват деца.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK