В Кюстендил заговориха наново за предизборна кампания

снимка: Нора Василева, infomreja.bg, архив

Решението на ВАС възбуди духовете сред политическите сили в областния център и ги накара вече да говорят за работа и нова предизборна кампания.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов, който бе и водач на листата на „Коалиция-Кюстендил”, която взе най-много мандати в ОбС – 13, бе лаконичен в коментара си: „Съдът е мъдър, предстои ни доста работа”.

„Не съм запознат с решението на ВАС относно касирането на изборите за общински съветници в Кюстендил, но след като има съдебно решение, няма какво да го коментираме, трябва да се стегнем и да работим за предстоящият вот”, коментира депутатът от ГЕРБ Кирил Калфин, който е юрист и дългогодишен съдия в Районен съд – Кюстендил. ГЕРБ бе втора политическа сила в общината с 9 мандата.

„Доволна съм от решението на ВАС. По този начин съдът гарантира честни, прозрачни и безпристрастни избори. Да, това ще следим изключително внимателно всички ние, новите участници в изборите”, каза Мая Шишкова, водач на листата на БСП и кандидат за кмет. Тя бе един от основните двигатели по т.н. „изборни дела” в Кюстендил, и адвокат по делата на партията столетница.
 
БСП получи 8 мандата в ОбС. Останалите мандати си разпределиха партиите ЛИДЕР – 2, РЗС – 2, Инициатива за Кюстендил-Осогово – 2, както и Синя коалиция -1 мандат.
 

КОМЕНТАРИ

riki17:17 - 18.01.2012
Ехи,Рики,Еки,Алтом, Ехи.... Голям смях, голям
eeee14:54 - 18.01.2012
Елеонорче, само толкова ли ти каза бащицата, или тъй като кмет ще му отеснее Кюстендил, ако по-малко гласуват за неговите съветници е в депресия. Може би сега временно ще се спре закриването на трите общински предприятия, че ще му трябват гласове! Голям смях!
.....14:52 - 18.01.2012
БРАТЯ И СЕСТРИ ,ТОЧЕТЕ ЗЪБИ,ЩЕ ИМА ПАК КЮФТАЦИ И КЕБАПЧЕТА.НИЕ СИ ЗНАЕМ КОГО ДА ИЗБИРАМЕ - КОЙТО ДАВА НАЙ МНОГО ЗА НАРОДА.
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK