В Гоце Делчев започна обучение за лекуване на хронични рани

Снимки: община Гоце Делчев

То се провежда от немски и български лекари специалисти

В Немската клиника в град Гоце Делчев стартира проект ЕТ4care.eu за обучение, което цели да достигне до медицински специалисти, до хора, които полагат грижи за лежащо болни, както и до работещите в социалните услуги за потребители с различни увреждания. Целта е те да бъдат обучени от квалифицирани специалисти в областта на лечението на хронични рани и тези умения и знания да намерят практическо приложение. Специалисти от Германия – експерти по лечение на рани, заедно с български лекари, които са част от Немската клиника, избраха за старт на този пилотен проект град Гоце Делчев.

Електронното обучение бе осъществено от доктор Хаджиев – идеолог на проекта, и Йост Щалшмид – председател на Чуждестранна помощ за Източна Европа в Германия и председател на Управителния съвет на фондация “Символ на любовта”, и представители на Ротари клуб Витен-Хохенстейн.

На събитието присъстваха медицински специалисти, лекари, представители на социалните услуги и дирекция “Социално подпомагане” в град Гоце Делчев. Тук бяха също кметът на общината Владимир Москов и заместник – кметът Саид Иброш.

“Ако пилотният проект върви успешно и работи, ще го предложим на други места и държави, както и на други езици. Във времето на електронните платформи няма значение коя е държавата, на какъв език ще говорим или културният произход – важна е темата!” – с тези думи г-н Щалшмид подари на България нова възможност за повишаване експертизата на медицинските специалисти.

“Щастливи сме чрез Немската клиника в нашия град да бъдем участници в такъв голям проект. Благодарим, че продължавате да носите надежда” – бяха думите на г-н Москов, кмет на община Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk