В Гоце Делчев се готвят за Международния ден на танца

Снимка: община Гоце Делчев

За 13 път самодейни танцови състави от цялата страна ще си дадат среща тук

Община Гоце Делчев и Народно читалище „Просвета - 1865” в Гоце Делчев организират за поредна година празнично отбелязване на Международния ден на танца. Събитието ще се проведе в град Гоце Делчев на 28 и 29 май 2022 г. /събота и неделя/. Това ще бъде неговото тринадесето издание.

В Гоце Делчев отбелязването на Международния ден на танца вече се превърна в традиция. Всяка година самодейни танцови състави не само от района, но и от цялата страна показват своите умения и се веселят заедно в името на танца.

Програмата ще продължи 2 дни. През първия ден ще се състои традиционното и много атрактивно дефиле на участниците, а след това и техният концерт на площада пред Дома на културата. През втория ден ще има открит урок по разучаване на български хорả в Градския парк.

Тази година специални участници са Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци - град Гоце Делчев, и Академия "Евроарт" - град Щип, Република Северна Македония. За първи път в тазгодишното шествие ще се включат представители на детски и учебни заведения в община Гоце Делчев. Всеки, който има желание и разполага с носия или фланелка с фолклорни мотиви, може да се включи в атрактивното дефиле на участниците.

П Р О Г Р А М А :

28 май 2022 г. /събота/

17:00 - 18:00 ч. – дефиле на участниците от площад „Гоце Делчев” до площад „Македония”

18:00 - 20:00 ч. – концертна програма

29 май 2022 г. /неделя/

10:30 - 11:30 - Открит урок по български хорả с преподавател Крум Моралиев – пред беседката в Градския парк

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK