В Гоце Делчев приключи санирането на още три жилищни блока

Снимка: Infomreja.bg

По този повод се състоя заключителна пресконференция

Днес в Гоце Делчев се проведе заключителна пресконференция във връзка с проект „ Енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Гоце Делчев“. Проектът е по ОП „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“.

Общата стойност на проекта е 758 556,22 лева, от които 85 % са Европейско съфинансиране, 15 % - Национално съфинансиране и 16 500, 06 лева – съфинансиране от община Гоце Делчев.

Чрез санирането на три жилищни блока беше постигната основната цел на проекта – обновяване на жилищната инфраструктура на град Гоце Делчев за осигуряване на по-добри условия за живот на хората, живеещи в тези сгради, топлинен комфорт и по-високо качество на жизнената среда.

Постигнати са и специфичните цели – по-високо ниво на енергийна ефективност на сградите и намаляване на разходите за енергия, подобряване на експлоатационните характеристики за удължаване жизнения цикъл на сградите, осигуряване на условия на жизнена среда в съответствие с критериите за устойчиво развитие.

Основен изпълнител на проекта е БКС ЕООД – град Гоце Делчев. Строителният надзор е осъществен от Кима Консулт ЕООД – град Пловдив.

Ефектът от санирането вече е усетен от 60-те домакинства, половината от които обитават блока на ул. „Гоце Делчев“ №29, вход А, а другите 30 – блок 27 и блок 28 на ул. „Дунав“. Това живеещи там споделиха с кмета на общината Владимир Москов, заместник – кмета Валери Сарандев и председателя на Общинския съвет Димитър Балтаджиев на кратки церемонии по повод приключване на обновяването на сградите.

Кметът Владимир Москов пожела на всички със здраве да ползват придобивките и да ги пазят като истински стопани.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK