В Гоце Делчев официално стартира санирането на още два блока

Снимка: Infomreja.bg

Проектът " Енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради" е финансиран по ОП "Региони в растеж"

Днес в Гоце Делчев се състоя официална церемония „Първа копка“ по проект „Енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради“, финансиран с договор за безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма „Региони в растеж“. Така беше даден официален старт на санирането на два блока, намиращи се на улица „Гоце Делчев“ 29 и на улица „Дунав“ 27 и 28.

На церемонията присъстваха кметът на града Владимир Москов, заместник – кметовете Валери Сарандев и Богдан Боцев, председателят на Общинския съвет Димитър Балтаджиев, изпълнителите на дейностите по проекта и представители на Сдруженията на собствениците на двете многофамилни жилищни сгради.

Главната цел на проекта е обновяване на жилищната инфраструктура в града и оситуряване на по-добри условия на живот в многофамилните жилищни сгради.

Общата стойност на проекта е 758 556.22 лева. Европейското съфинансиране е 85%, а националното – 15%. Собственият принос на община Гоце Делчев е 16 500 лева.

Крайният срок, в който обектите трябва да бъдат готови, е 3 май 2022 година. Ако метеорологичните условия позволят, както каза кметът на общината, този срок може да бъде съкратен.

Санирането на двата блока ще позволи на общо 60 домакинства да живеят при топлинен комфорт и по-високо качество на жизнената среда.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK