В Дупница разчистват замърсен район от търговци по Умни петък

Инж. Методи Чимев, снимка: Община Дупница

От Община Дупница изпратиха рано тази сутрин екип за разчистване на замърсения от боклуци район, където се бяха настанили пътуващите търговци за Умни петък.

Освен улиците "Булаир" и "Св.Георги", се почисти и теренът пред Дом на техниката. Там в продължение на няколко дни бяха разположени павилиони, предлагащи текстилни продукти.

Предписание е съставено от отдел "Екология" на църковното настоятелство за почистване на пространството около църквата "Св. Георги". Независимо от това, от Общината изпратиха хора, които да почистят и този район.

"Всяка година ситуацията е една и съща. Идват търговците и след тях все едно е паднала бомба - боклуци, мръсотия и какво ли още не. Ще препоръчам на кмета Методи Чимев да предложи на Общински съвет изменение в Наредбата при подобен род мероприятия, търговците да внасят определена депозитна сума и след като напускат заеманата площ в състоянието, в което са я получили, тогава да им се възстановява сумата", коментира заместник-кметът по социалните дейности Крум Милев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK