В ареста остават мъжът и момичето, убили наркозависим в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

И двамата са зависими

В ареста остават двамата обвиняеми за убийството на криминално проявен в Гоце Делчев.

В 16,30 ч. в Окръжния съд в Благоевград гледаха мярката на Николай Станев и Виктория Аратинова. Те са обвиняеми за причиняване на смъртта на Васил Василев от Гоце Делчев на 2 август на ул. „Полк. Б. Дрангов“.

Убийството е извършено с нож чрез прерязване на сънната артерия на Василев. Камери от частни имоти са заснели как Виктория и Станев – с който са имали връзка, бягат. Те са укрили оръжието в дома на Виктория в Гоце Делчев, а около 6 ч. сутринта са хванали първия автобус за София.

Малко преди столицата автобусът е спрян и двамата са арестувани.

Станев и Аратинова бяха представлявани от служебни защитници.

Станев поиска от съда по-лека мярка – домашен арест или гаранция, а Виктория – домашен арест. Исканията им не бяха уважени.

Наказателният кодекс предполага затвор от 10 до 20 г. за Аратинова като обвиняема за съучастничество, и затвор от 15 до 20 години или доживотен затвор.

Василев каза пред съдията, че не се е опитвал да се укрие, а се е прибрал в София, защото на следващия ден е бил на работа в „Бар и грил“ в столицата. Партньорката му го е придружила.

Пред съда Виктория не каза нищо и бе във видимо неадекватно състояние.

Както стана ясно през по-рано през деня, когато от Окръжната прокуратура дадоха брифинг съвместно с ОДМВР-Благоевград, обвиняемият за убийството е регистриран за кражби, грабежи, наркотици, нанасяне на средна телесна повреда. Има 8 полицейски регистрации в Несебър, Трявна, Приморско, няколко РУ в София. Има 6 присъди и през 2007 г. е лежал в затвора в Бургас. 37-годишният мъж е от Божурище. Пребивавал е на територията на Гоце Делчев за 2-3 дни, заедно с обвиняемата.

Виктория е позната на криминалистите като лице, което употребява наркотици, задържана е само веднъж в полицията преди 3 г.

Момичето е живяло при баба си, изоставено от майка си и баща си.

По отношение на жертвата – Василев е криминално проявен по линия на кражби, наркотици, привличан е като обвиняем за шофиране след употреба на наркотици, кражба на ток. Има три криминални регистрации, има влезли в сила 15 присъди, 14 са от Районен съд - Гоце Делчев. Има 11 броя ефективни присъди за притежание на наркотици, противозаконно отнемане на МПС, лицето е лежало в Бобов дол през 2019.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//