В ареста остава мъжът, пребил с туба бензин жена си в Абланица

Снимка: Infomreja.bg

На 27 юли 71-годишният Ф.Б. причинил телесна повреда на З.З.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Гоце Делчев, за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ф.Б., привлечен в качеството на обвиняем за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие, побой и принуда, извършени при условията на домашно насилие, съобщават от държавното обвинение.

На 27 юли 71-годишният Ф.Б. причинил телесна повреда на З.З. Той нанесъл на жената удари с туба и я залял с бензин по лицето.

Побоят и принуждаването чрез употреба на сила и заплашване спрямо пострадалата са извършени в условията на домашно насилие и са предшествани от системно упражняване на физическо и психическо насилие от негова страна спрямо жената.

На 2 август обвиняемият влязъл в жилище на ул. „Славянска“ в с. Абланица, област Благоевград, от което е бил отстранен, като с това деяние не изпълнил заповед за незабавна защита от домашно насилие.

В съдебно заседание съдът прие доводите на прокуратурата за обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към извършените деяния. Налице е опасност той да извърши престъпление и да се укрие.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//