Учител от с. Дебрен е предаден на съд за нанасяне на телесна повреда на ученик

Снимка: Infomreja.bg

Хванал за врата ученици заради скъсана гъба

Териториално отделение – Гоце Делчев при Районна прокуратура – Благоевград, внесе в съда предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание по чл. 78а от НК на Т.К., обвинен за извършено от него престъпление по чл. 131, ал. 1, вр. чл. 130, ал. 2 от НК – причиняване на телесна повреда от длъжностно лице.

Обвиняемият Т.К. работел като учител в училище в с. Дебрен, община Гърмен.

На 05.11.2018 г., по време на междучасието, учениците от VI-ти клас били в класната стая. Виждайки скъсаната гъба за триене на дъската на пода, видимо ядосан учителят ги попитал кой го е направил. Децата му отговорили, че не знаят.

Т.К. им заповядал да излязат в коридора, накарал ги да се строят в редица и продължил да ги разпитва. През това време в класната стая останали само М.В. и Д.Ч. Учителят се върнал при тях и ги хванал за вратовете, като за пореден път отправил въпроса за гъбата. Продължил разговора с двамата в кабинета си, където няколко пъти ударил Д.Ч. по врата. След това отново грубо хванал момчетата за вратовете и ги завел в класната стая.

Пострадалият Д.Ч. се оплакал на родителите си от действията на Т.К. Същия ден ученикът бил прегледан от лекар и му било издадено медицинско свидетелство. По случая е било образувано досъдебно производство за нанасяне на телесна повреда.

От заключението на назначената по делото съдебномедицинска експертиза е видно, че Д.Ч. е получил травматично увреждане - кръвонасядане в областта на врата, с наличие на палпаторна болезненост, което му причинило физическа болка и страдание.

Предстои делото да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK