Учиха читалищни работници как да усвояват европейски пари

снимка: ОИЦ-Кюстендил

В рамките на първата си за тази година серия от информационни събития в общините на област Кюстендил, Областният информационен център проведе в Кочериново работна среща с представители на читалища.

Това беше и поредната съвместна инициатива, осъществена в изпълнение на споразумението за сътрудничество на мрежата от ОИЦ и „Глоб@лни библиотеки – България”, чрез което се разширяват възможностите за популяризиране на политиката на сближаване на ЕС.

Присъстващите читалищни секретари и библиотекари се запознаха с настоящите и предстоящите процедури за кандидатстване по оперативни програми, както и с успешни практики от проекти, реализирани с помощта на средства от европейските фондове в страната.

На срещата беше представен и информационният портал eufunds.bg и възможностите, които той предоставя за намиране на информация, свързана със Структурните инструменти на ЕС. Екипът на ОИЦ изрази своята увереност, че една от предпоставките  за успешно ползване на средства от оперативните програми, съфинансирани от  Структурните и Кохезионния фонд на Европейския съюз, е именно повишената информираност за това какви са предоставяните от евро-фондовете възможности.

По време на срещата участниците бяха информирани и за приоритетите в бъдещата Кохезионна политика и оперативните програми в България, които се планират за новия програмен период 2014-2020 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//