Ученици от Гоце Делчев рецитираха стихове заедно с авторите им

снимки: infomreja.bg

В истински и много вълнуващ празник на поезията превърнаха вчерашния ден за Гоце Делчев четиримата уважавани български поети Ефтим Ефтимов, Петър Андасаров, Романьола Мирославова и Иван Гранитски. Те бяха поканени от кмета Владимир Москов да гостуват в града, за да се срещнат с тях на живо десетките любители на поезията от района.

С изключитено голям интерес бе посрещнат поетичният рейд на четиримата творци, който направиха в гоцеделчевските гимназии "Яне Сандански” и „Димитър Талев”. В двете училища ученици и учители рецитираха заедно с Евтим Евтимов невероятните му стихове за виното и любовта.

С аплодисменти и благодарности учениците и от двете гимназии посрещнаха творчеството на навършилия наскоро 75 години Петър Андасаров, както и Романьола Мирославова и Иван Гранитски, който освен поет е и издател.

Евтим Евтимов сподели, че майка му е от Гоце Делчев и винаги с голяма радост идва в този град, като всеки път го намира по-красив и подреден, обновен с млади и талантливи хора. Това според него е знак, че училищата и институциите работят добре за развитието на града и младите хора.

От своя страна при срещата с членовете на клуба за приложни изкуства от НПГ „Димитър Талев" издателят Иван Гранитски се ангажира да публикува произведения на талантливите ученици и им пожела успех в подготовката на сборника с техните произведения.

Гостуващите именити поети в Гоце Делчев четоха свои произведения и на емоционална среща с почитатели от града и региона в залата на читалище "Просвета". По време на нея Иван Гранитски обяви, че форум „България – Русия” с подкрепата на издателство "Захари Стоянов” дарява на община Гоце Делчев над 100 книги в памет на Николай Добрев. Сред тях са стихосбирки на Евтим Евтимов, Петър Андасаров и други знаменити български автори.

Дарението ще бъде предоставено на библиотеката при читалище „Просвета" и на училищните библиотеки в общината.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//