Ученичката Александра Полежанова от Банско участва в срещи в президентството и МТСП

Снимки: община Банско

Те бяха по повод Международния ден на детето

На 1 юни – Международен ден на детето, Държавната агенция за закрила на детето отбеляза 20 години от създаването на единствения детски консултативен орган в страната – Съвета на децата към председателя на ДАЗД.

По този повод г-жа Илияна Йотова - вицепрезидент на Република България, връчи на Съвета на децата почетен плакет. Високото отличие е в знак на признание към всички членове на Съвета през неговата 20-годишна история за отстояване правата на децата и подобряване на техния живот.

Ученичката от 11 клас на СУ”Неофит Рилски” - Банско, Александра Полежанова, в качеството й на член на Съвета на децата, участва на приема в Президентството, където децата проведоха интересна дискусия с вицепрезидента Йотова. Те поставиха изключително важни въпроси и споделиха своите мисли и вълнения, които се оказаха толкова важни и актуални, че протоколната проява се превърна в истинска работна среща. Как да се намали агресията между и над децата, какви са трудностите, които младите хора срещат по време на образователния процес и още редица теми бяха обсъдени с вицепрезидента Илияна Йотова.

В навечерието на отбелязването на 20-годишнината на детския съвет и на 1-ви юни, децата се срещнаха и с вицепремиера и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров и със заместник-министъра на труда и социалната политика Надя Клисурска. Те разговаряха за важността на житейските избори, безопасността в интернет и необходимостта да се реагира активно срещу проявите на насилие и агресия. Да отстояват личното си мнение и да следват целите си, пожела на децата министър Лазаров по повод празника.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK