Търсят окончателно решение на проблема с незаконните постройки в гърменското гето

Снимка: Infomreja.bg

Проблемите, свързани с предстоящата процедура за премахване на незаконните постройки в ромския квартал "Кремиковци" в Гърмен и настаняване на засегнатите жители, обсъждаха членовете на Областния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси в Благоевград.

На заседанието бяха набелязани мерки за разрешаване на този социален проблем, чрез финансиране от Община Гърмен, европейски и други фондове.

Предвид високата обществена чувствителност към проблема, всички членове на съвета, и най-вече областният управител Бисер Михайлов и кметът на община Гърмен – Минка Капитанова, обявиха, че търсят възможности за окончателно, законно и целесъобразно решение.

Бе взето решение да се организира среща в Община Гърмен с представители на „Тръст за социална алтернатива“. На нея да бъде предложена концепция, която да ангажира и двете страни за финансиране и изготвяне на Кадастрална карта и общ Подробен устройствен план на ромския квартал.

За целта трябва да се търсят всички възможни начини за финансиране.

 

КОМЕНТАРИ

хитлер22:10 - 18.12.2015
Да само така.финансиране на черните,белите по полето а долната зган по сенките..да ви Е.. П....а маина на оправници загубена
никой16:03 - 16.12.2015
Ами предвид създалата се ситуация предлагам да ги настанят в къщата на Минка и на Бисер
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//