Тръмп: Ако бях в Белия дом, "Хамас" нямаше да нападне Израел

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Според него нацията е в упадък, САЩ са загубили уважение в световен мащаб

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп заяви по време на събитие в град Девънпорт, Айова, че трансграничната атака на "Хамас" срещу Израел не би се случила, ако той все още е бил в Белия дом, информира news.bg.

Тръмп разкритикува състоянието на Съединените щати, заявявайки, че това е нация в упадък, която според него е загубила уважение в световен мащаб. "Ние не сме велика държава", подчерта той.

Бившият президент Доналд Тръмп изрази скептицизъм относно шансовете на президента Джо Байдън да спечели кандидатурата на Демократическата партия за президент през 2024 г.

По време на събитие в градската зала в Айова Тръмп заяви, че не смята, че Байдън може да "издържи" физически и че според него държавният глава може да е още по-зле психически.

На 80 години Байдън в момента е най-възрастният президент в историята на САЩ и според социологическите проучвания 77% от американците смятат, че той е твърде стар за втори мандат.

По време на събитие в градската зала в Айова Тръмп обсъди подхода си към Тайван по време на мандата си. Тръмп спомена за разговори с китайския президент Си Дзинпин, в които Си уж проявил интерес към Тайван.

Тръмп заяви, че инвазията в Тайван никога не е била на дневен ред и няма да се случи през четирите години на неговия мандат.

Той обаче предположи, че ситуацията се е променила и че възможността за събитие, свързано с Тайван, сега е по-вероятна. "Сега е много вероятно това да се случи", каза Тръмп, говорейки за евентуална инвазия.

Бившият президент на САЩ заяви по време на събитие в град Дейвънпорт, Айова, че ядрените оръжия са най-сериозното предизвикателство пред света

Подчертавайки присъствието им в глобалните дискусии, той изтъкна сериозността на въпроса, заявявайки, че той се повдига постоянно на срещите по сигурността.

По-нататък Тръмп изрази загрижеността си относно настоящата администрация, като конкретно посочи комуникационните умения на президента Джо Байдън, твърдейки, че човекът, отговарящ за Съединените щати, се затруднява да формулира последователни мисли.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//