Тялото на пилота на разбилия се хеликоптер било извън кабината

Снимка: БГНЕС

Катастрофиралият хеликоптер е паднал в дере, което е труднодостъпно

Вторият оглед на мястото, където вчера се разби хеликоптер, започна едва след 10.00 часа, защото разследващият екип трябваше да бъде снабден със специално оборудване заради труднодостъпния терен, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.

Теренът е силно пресечен, отломките от разбилия се вертолет са разпръснати на 70 метра. Машината се е запалила след удара в дървото. Тялото на пилота е намерено извън кабинета и все още се намира на мястото на катастрофата.

8 представители на различни ведомства, включително полиция, прокуратура, авиационни власти се включиха в разследването.

Разследването на катастрофата ще отнеме една година, заяви Христо Христов, представител на разследващите авиационни злополуки. Той се съгласи да говори пред медиите при условие, че се разглеждат само хипотези за авиопроизшествието преди да е направен оглед.

Катастрофиралият хеликоптер е паднал в дере, което е труднодостъпно.

След излитането от игрището в село Гърмен вертолетът е трябвало бързо да набере височина, за да прелети над връх, който е с височина около 800 метра и се е разбил в подножието му. Най-вероятно причината за инцидента е била падналата мъгла. Хеликоптерът е летял преди това в продължение на 4 дни в района на Петрич и Гърмен.

"Издирването продължи по-дълго, защото теренът е много труден. Тялото на пилота още не е извадено, защото чакаме разследващите да приключат работа на място. Летателният апарат се е ударил в дърво точно на билото на хълма. Може би е изгубил височина или е имал слаба видимост от мъглата, която е имало", коментира Ибрахим Пингов, ръководител на доброволците в издирването пред БНТ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK