Телефонните измамници взеха поредна жертва в Кюстендилско

снимка: infomreja.bg, архив

Възрастна жена от Рила се е разделила със 700 лв., след като получила обаждане по телефона от мъж, представил се за полицай.

Мъжът й съобщил, че дъщеря й е блъснала с автомобила си дете, задържана е и трябва да се плати гаранция, за да не остане в ареста 72 ч.

Възрастната жена дала подробни указания по телефона как да стигнат до дома й и през оградата подала на мнимия полицай исканата сума.

Едва след това се свързала със семейството на дъщеря си и разбрала, че е измамена.

След повече от денонощие съобщила за случилото се в полицията.

Тази нощ  петима жители от Кюстендилско са сигнализирали, че са получили подобни обаждания, за радост нито един от тях не  е станал жертва.

От ОД МВР - Кюстендил призовават: "Бъдете предпазливи! Не се доверявайте на искания за пари по телефона, колкото и убедително да звучат! Не съобщавайте по телефона на непознати лични данни – имена на роднините си, адреси!

Не давайте пари на хора, които не познавате лично и особено на такива, които искат и много настояват да ви помогнат с нещо , като например да освободят от задържане или отговорност ваш близък, да осигурят лекарства, да започнат неотложно лечение. Особено ако това се случва през нощта, бъдете сигурни – МАМЯТ ВИ!"

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK