Тежка катастрофа отне живота на 59-годишен монтански жител

Снимка: Infomreja.bg

Двама са в болница

Вчера около 08,17 часа 30-годишен водач от Белгия при управление на лек автомобил „БМВ 318“, движейки се от Монтана към София, без причина навлиза в лентата за насрещно движение, където блъска с лявата част на автомобила си лек автомобил "Ауди А 4" с монтанска регистрация, управляван от 59-годишен монтански жител.
При настъпилото ПТП лекият автомобил „БМВ“ излиза вляво на пътя по посока на движението си, а на аудито се откъсва задната дясна гума с джанта, при което автомобилът се завърта настрани и влиза странично в насрещната пътна лента. В него се блъска движещ се в същата пътна лента с несъобразена скорост лек автомобил "Мерцедес С 180" с белгийски номер, управляван от 57-годишен водач от Сирия. Вследствие на удара аудито излиза извън пътя и остава в покой. Мерцедесът се завърта и остава в своята пътна лента.
На място пристигат специализирани автомобили на ФСМП - Берковица и ЦСМП - Монтана. Медицинските служители установяват, че водачът на лекия автомобил "Ауди А 4" е починал.

От лекия автомобил „Мерцедес С 180“ са пострадали водачът и трима пътници, жена на 50 г., момче на 15 г. и момче на 7 г., всичките от Сирия. Пострадалите са транспортирани в ЦСМП - Монтана. При извършения преглед е установено, че водачът и 15-годишното момче са леко ранени, а жената и 7-годишното дете са тежко ранени, без опасност за живота. Двамата са настанени за лечение в МБАЛ - Монтана.
Двамата водачи са задържани за 24 часа в полицейския арест на РУ - Берковица. Съставени са им актове по ЗДвП. Направените им проби за употреба на алкохол и наркотични вещества са отрицателни.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, буква "в", във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК в РУ Берковица.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK