Тефтерите с имена! Акция в Сливенско и Монтанско срещу купения вот

Снимки: МВР

Установени са множество нарушения

Досъдебно производство е образувано срещу за купуване на гласове в монтанското село Безденица.

Специализираната полицейска операция е проведена след получен сигнал за престъпления против политическите права на гражданите.

При извършената проверка от търговския обект, стопанисван от 46-годишна местна жителка, са намерени и иззети 2 тефтера с изписани на ръка имена на лица, както и списъци с лични данни, представляващи копие на предварителен избирателен списък, с изписани на ръка думи на тях. Иззети са още 7 листа, представляващи примерни бюлетини с отразени с химикал кандидат и преференция за определена политическа партия.

От страна на данъчните служители са констатирани 2 нарушения на чл. 118, ал. 2 от Закона за акцизите и данъчните складове, а от служителите по безопасност на храните също са установени нарушения.

Специализирана операция се проведе и на територията на районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

Проведени са четири операции по метода „Широкообхватен контрол“. Констатирани са общо 96 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 16 акта, 56 фиша и 24 ел. фиша за скорост. В Котел е установен 35-годишен мъж от община Свиленград, водач на лек автомобил „Фолксваген Пасат“, да управлява след употреба на наркотични вещества. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. По случая е образувано  бързо производство.

Извършени са  проверки в заложни къщи, къщи за бързи кредити и търговски обекти в Сливен и Твърдица. По подозрения за възможност за контролиран вот са иззети тетрадки с имена и парични суми срещу тях за покупки на вересия от три магазина в Твърдица и един в Сливен. По случаите се извършват проверки, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

Всичко за предстоящите местни избори - подготовката за тях, кандидатите и техните послания, следете в страницата ни Инфомрежа Избори!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK