Таксиджия менте предложи 920 лв. подкуп на полицай

Снимка: Infomreja.bg, архив

Водачът бил неправоспособен, с множество криминални прояви и три осъдителни присъди

Тази сутрин, малко след 5 часа, в района на бул. „Васил Левски“ служители на столичното Първо РУ спрели за проверка таксиметров автомобил. Той бил с включени залени светлини, брандиран със стикери на таксиметрова компания.

Водачът, 35-годишен, не представил валидно българско свидетелство за управление. Проверка установила, че той никога не е притежавал такова. Пред полицейския екип представил английско свидетелство за обучаващ се тип „L“.

За да не бъде санкциониран, водачът пуснал в джоба на светлоотразителна жилетка на полицейския служител банкноти с номинал от по 100, 50 и 20 лева.

Веднага на място пристигнала дежурна оперативна група, която извършила оглед. Установено било, че подкупът е в размер на 920 лева. Мъжът е с множество криминални регистрации в полицията  за незаконно упражняване на занаят, държане на акцизни стоки без бандерол, кражби и грабежи. Имал е три осъдителни присъди.

Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа, след изтичането й, с прокурорско постановление е задържан за срок до 72 часа.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.304 от НК, работата по което продължава под наблюдението на Софийската градска прокуратура.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK