Състава на 4 комисии определи Общинският съвет

снимка: infomreja.bg, архив
Общинският съвет в Кюстендил гласува съставите на 4 комисии, които ще работят в общината през следващите 4 години. 5-членен е съставът на местната комисия за уреждане на жилищните въпроси на граждани с многогодишни жилищно- спестовни влогове към Община Кюстендил. Вася Пешева (ГЕРБ) беше избрана за председател, а членове са съветниците Олег Смолички (БСП), Светослав Василев (Коалиция Кюстендил) и общинските чиновници – Галя Вангелова и Иванка Павлова.
 
„Работата ни е сериозна, ние решаваме проблемите и на жители на общините Бобов дол, Трекляно, Невестино и Бобошево, затова в комисията трябват юристи”, коментира Вася Пешева. Комисията има 4- годишен мандат. Работата й е да компенсира гражданите с жилищно-спестовни влогове, като средствата са осигурени от държавния бюджет.

За председател на постоянната комисия за установяване на конфликт на интереси по закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси, бе избрана Мая Шишкова от БСП. Членове на комисията са Вася Пешева, Любомир Стоилков (Коалиция Кюстендил), Иван Ангелов (Лидер) и Ангел Джонев (Инициатива за Кюстендил „Осогово”.

Вася Пешева бе избрана и за председател на наблюдателната комисия към Общинския съвет. Останалите членове са Любомир Стоилков и Иван Ангелов.

Общинският съвет гласува и 9-членна временна комисия, която да предложи съдебни заседатели. Мандатът на съдебните заседатели на Районен съд - Кюстендил изтича на 27 януари 2012 г. 32-ма са заседателите, които трябва да бъдат предложени. Те трябва да на възраст от 21 до 65 години и да не са осъждани.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK