Съдът спря вписването на новото ръководство на "Пирогов"

Снимка: Infomreja.bg

Вписването е спряно, само докато се реши дали исковата молба на Димитров е допустима и основателна

Софийският градски съд спря вписването на новото ръководство на болница "Пирогов" заради жалба на досегашния директор Валентин Димитров срещу назначението на новото ръководство. За решението на СГС, съобщи Нова телевизия.

Вписването е спряно, само докато се реши дали исковата молба на Димитров е допустима и основателна.

Определението на съда може да се обжалва пред по-горна инстанция - Софийския апелативен съд, в 7-дневен срок. Препис от определението следва да бъде изпратено на "Пирогов" и на Агенцията по вписвания.

Припомняме, по-рано днес от пресцентъра на болницата потвърдиха, че д-р Валентин Димитров е освободен като член на Съвета на директорите. Като мотиви за освобождаването му бе изтъкнат доклада от вътрешния одит на Министерството на здравеопазването и насъбралото се обществено напрежение след провеждането на конкурси за началници на Клиники.

Решено е неговата позиция да бъде заета от д-р Константин Димов, лицево-челюстен хирург от УМБАЛ "Св. Анна" в София. Той е бил част от екипа на Клиниката по неврохирургия към "Пирогов".

Рокадата в ръководството на столичната болница доведе и до нов трус в управляващата сглобка. На извънреден брифинг в Партийния дом от парламентарната група на ГЕРБ-СДС заявиха, че няма да гласуват заедно с ПП-ДБ в резултат на уволнението на Валентин Димитров.

В тази връзка заместник-председателят на 49-ото Народно събрание и депутат от ПП-ДБ Никола Минчев призова депутатите от ГЕРБ-СДС да влязат в пленарна зала и да не бойкотират работата на парламента. По думите на Минчев всичко може да се разреши по пътя на диалога, а не по пътя на конфронтацията. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK