Съдят обвиняем, опитал да подкупи полицаи при проверка

Снимка: Infomreja.bg

Автомобилът му бил с изтекъл срок на годишен технически преглед

Окръжна прокуратура – Враца, е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу С.Б. (на 45 години) за извършено от него престъпление по чл. 304а, вр. чл. 304, ал.1, вр. чл.18, ал.1 от НК.

На 13.06.2020 г. обвиняемият Б. бил на събор в с. Габаре, област Враца, с негови близки. Около 23 ч. тръгнали да се прибират в с. Староселци с неговия лек автомобил, управляван от чичо му – С.А.

По същото време в района се провеждала специализирана полицейска операция. МПС, в което пътувал обвиняемия, било спряно за проверка. Инспекторите установили, че автомобилът е с изтекъл срок на годишен технически преглед. Водачът бил поканен да отиде до служебния автомобил на полицаите за съставяне на фиш и налагане на глоба за констатираното нарушение. Докато С.А. представял необходимите за това документи, С.Б. излязъл от колата и започнал да уговаря служителите на РУ на МВР гр. Бяла Слатина да не съставят фиш за нарушението. Върнал се до автомобила си и взел от портфейла на съпругата си 20 лева.

Обвиняемият отишъл при полицаите и им казал да не пишат фиша с глоба, като им предложил подкуп. Държал се грубо и арогантно с тях, размахвал банкнотите, няколкократно настоявал да спрат да изпълняват действията си по служба. С.Б. бил задържан. За случая била уведомена дежурната следствено – оперативна група. Мъжът е бил привлечен към наказателна отговорност за опит за подкуп.

Разпитан на досъдебното производство обвиняемият С.Б. се признал за виновен и изразил съжаление за извършеното.

Предстои делото да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK