Съдят мъж, убил комшията си в Монтанско

Снимка: Infomreja.bg

Понастоящем обвиняемият е с мярка за неотклонение „задържане под стража“

Окръжна прокуратура – Монтана с обвинителен акт предаде на съд Л.Ц. на 32 години, привлечен към наказателна отговорност за извършено от него умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост, съобщават от държавното обвинение.

В края на 2022 г. Л.Ц. обитавал къща в с. Габровница, област Монтана. Злоупотребявал с алкохол, проявявал конфликтно-агресивно поведение.

На 23.12.2022 г. обвиняемият бил посетен от живеещия в съседство Н.Р. по случай предстоящия празник. Двамата употребили значително количество алкохол.

В един момент Л.Ц. нанесъл удари в областта на главата и лицето на Н.Р., причинявайки му фрактури на носните кости. Поради тежката степен на алкохолно опиване и предвид възрастта, пострадалият не могъл да окаже съпротива на нападателя.

След като повалил Н.Р. на пода, обвиняемият му нанесъл пет удара с нож в областта на шията.

Забелязвайки, че пострадалият не се движи, Л.Ц. отишъл до съседна къща и казал на стопанката й да извика екип на спешна медицинска помощ за Н.Р. Заявил, че той е паднал вследствие на прилошаване и си е ударил главата.

Жената незабавно се обадила на телефон за спешни случаи 112 и съобщила за инцидента. На местопроизшествието пристигнал медицински екип, а след него и оперативно-следствената група, която направила оглед на местопроизшествието.

Трупът на Н.Р. бил транспортиран в отделение „Съдебна медицина” при МБАЛ-Монтана за аутопсия.

В хода на разследването на престъплението е извършена съдебномедицинска експертиза, според заключението на която непосредствената причина за смъртта на пострадалия е острата кръвозагуба, развила се на базата на прободно-порезни наранявания в областта на шията.

От събраните по делото доказателства безспорно се установява, че обвиняемият Л.Ц. е извършител на престъплението. С действията си той е проявил изключителна ярост, ожесточение и садизъм.

Понастоящем обвиняемият е с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK