Съдебно-математическа експертиза решава пренареждането в ОбС-Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Ще има ли такова - предстои да стане ясно

Административният съд в Благоевград прегледа записа от видеонаблюдението по преброяване на бюлетините за избор на общински съветници в СИК № 27 в с. Борово, община Гоце Делчев. Делото е по жалба на Димитър Попов, кандидат за общински съветник от ПП ГЕРБ, против избора на общински съветници, съобщават от съда.

На съда бе предоставен от Централната избирателна комисия магнитен носител с пълното видеосъдържание, в съдебна зала бяха прегледани конкретно посочени от жалбоподателя часови интервали с доводи за съдържание, сочещо нарушения на изборния процес. След констатираното от прегледа на видеозаписите, съдът разпореди изготвяне на съдебно математическа експертиза. За следващото заседание по делото, насрочено за 07.12. от 15:30 часа, математик ще трябва да даде отговор на въпросите – влияе ли и как констатираната разлика в броя на преференциалния вот и действителността на бюлетините в отразения краен резултат за избор на Общински съвет – Гоце Делчев.

По делото бяха предоставени и документи, съдържащи информация за определянето на избирателна квота за общински съветници, каквато информация липсва в оспореното решение на ОИК – Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK