Студенти и преподаватели от АУБ "посочиха пътя на Путин"

Снимка: Infomreja.bg

Вижте снимки и видео то демонстрацията пред университета

Ние протестирам против войната. Това е приятелят ми – той е Украйна, мисля, че и той е против войната. Ние сме като братя, каза Владимир от Русия, подкрепен от Михайл от съседна Украйна.

С тези думи започна мирната демонстрация в двора на Американския университет в България в Благоевград. В пространството между два от кампусите се събраха студенти от различни националности, които се обявиха против военната агресия и действията в Украйна. Те казаха „не“ на войната като подкрепиха и своите колеги, родом от Украйна.

Грузинци, руснаци, украинци, казаци, българи „окупираха“ зеленото пространство в АУБ и разпънаха украинското знаме.

Прозвуча и песен против войната – проект на студенти, които я изпълниха емоционално пред всички, а самата песен завърши с „Let’s the sunshine“.

„Слава на Украйна“, „Слава на героите“ – казаха всички студенти и преподаватели в един тон.

Младите хора бяха подготвили специални плакати, в които са изобразени украинското знаме, гълъба на мира, лика на Путин, с призиви за мир и „Путин иди нах*й“.

Този протест е в знак на съпричастност към Украйна. АУБ си дава сметка за сериозността на случващото се там, искаме да покажем нашата емпатия с тази мирна демонстрация. Доста бързо се организирахме, роди се идеята преди дни.

Акцията е срещу агресията. Живеем в 21. Век – толкова време светът се стреми към този всеобхватен мир и просперитет и накрая се получава това.

Благодарение на часовете по политология си давам сметка колко интереси са замесени във всичко и нека направим така, че човечността да вземе връх. Нека бъдем по-мъдри. Войната е политическо средство, което се надявахме, че е останка от миналото, но това продължава да се случва в жертва на по-големи интереси.

Стремя се да съм оптимист, надявам се да възтържествува дипломацията, мъдростта и човечността и всичко това да спре. За Трета световна война не искам да мисля, каза Георги Пандев – студент в АУБ, следващ „Международни отношения и политология“.

Демонстрацията продължи около час с призиви да бъде чут гласа на младите и да спре войната.

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//