Строг контрол на Сирни Заговезни в Благоевград

снимка: infomreja, архив

Кметът Камбитов взе мерки за предотвратяване на пожари при предстоящия християнски празник Сирни Заговезни. Традицията повелява на този ден да се палят огньове за здраве и благоденствие, но за да се избегне възникването на неконтролируеми пожари, градоначалникът е забранил паленето на огньове в опасна близост до сгради, постройки, съоръжения, както и изгарянето на автомобилни гуми и леснозапалими горива и материали.

В заповедта на кмета се забранява и паленето на огньове при силен вятър, а всички огнища трябва да са загасени най-късно до 21.00 часа, като това трябва да става при непрекъснато наблюдение.

В рамките на празника са осигурени два дежурни автомобила на „Биострой” ЕООД за извозване на гуми и горящи материали. За да се осигури безопасност по време на Сирни Заговезни са сформирани четири екипа с представители от община Благоевград, РСПБЗН-Благоевград, I и II РУ на МВР и РИОСВ, които да обхождат града до полунощ.

Община Благоевград призовава гражданите при нередности да сигнализират на телефони 073/ 83-04-10, 86-74-96,86-72-96 или 112. Дежурен телефон ще има и в община Благоевград – 073/ 88-44-06.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//