Стрелба в търговски център в Мюнхен, има убити

Снимка: БГНЕС

Няколко души са убити при стрелба в търговски център близо до Олимпийския стадион в Мюнхен, съобщи говорителка на полицията в Мюнхен, цитирана от БГНЕС.

За момента броят на жертвите, както и този на евентуалните ранени не се съобщава. Първоначалните сведения бяха за един убит и десет ранени, но според последните данни убитите са повече.

От полицията казаха, че може би се касае за шест жертви, но не пожелаха официално да потвърдят тази цифра. Свидетели, разпитани от полицията, казаха, че видели трима въоръжени в търговския център, които открили огън. Нападателите са успели да избягат към близка метростанция. Метрото е затворено заради стрелбата.

Според говорителката стрелбата е започнала към 16.00 часа в ресторант за бързо хранене от веригата „Макдоналдс“. Нападателите все още не са заловени. 

Полицията в Мюнхен предупреждава хората да стоят по-възможност по домовете си и да избягват публични места, докато преследването продължава. 

Над центъра на града кръжи полицейски хеликоптер. За момента има информация, че трима души са заподозрени за стрелбата. От българското министерство на външните работи разпространиха спешен телефон във връзка със стрелбата в Мюнхен, на който българските граждани могат да звънят за сигнали и съдействие: 0049 172 888 10 56. 

Стрелбата става само няколко дни, след като близо до Вюрцбург 17-годишен афганистански бежанец нападна с брадва и нож пътници в германски влак и рани шестима от тях. „Ислямска държава“ пое отговорност за атаката.

По-късно световните информационни агенции съобщиха и за стрелба на метростанция Мариенплац в Мюнхен. По първоначални данни има ранени. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//