Стефан Янев: Няма министър с COVID-19, всичко е под контрол

Той поиска от медиите седмица толеранс

Служебният премиер Стефан Янев опроверга появилата се в публичното пространство информация, че член на кабинета е с положителен тест за коронавирус, предаде репортер на БГНЕС.

„Мога да уверя, че въпросният министър, за когото е имало медийна публикация, че вероятно е с положителен резултат от тест, не е така. Направил е 3-4 последователни проби, включително има и извинително писмо от първата лаборатория, в която е направена грешката“, посочи Янев в началото на днешното правителствено заседание, първо на новоназначения служебен кабинет.

„Здравето е важно, ние сме отговорни не само към собственото си здраве, но и към здравето на другите“, посочи още служебният премиер.

Той поиска от медиите седмица толеранс, за да могат отделните министри да се запознаят с реалната картина за състоянието на своите ресори.

На днешното заседание министрите обсъждат текущи въпроси, свързани с предстоящи заседания в европейски формати, както и с мерките срещу пандемията и плана за ваксинация.

„Работим на пълни обороти, всичко е под контрол. Очаквайте информация – навременна, честна и открита. Както заявихме, ще работим съвсем открито в полза на обществото“, посочи още Стефан Янев в откритата за медиите част от заседанието.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK