Статистиката на МВР днес: 11 пияни и 9 дрогирани водачи

Снимка: Infomreja.bg

Извършен е контрол на 9 182 водачи и пътници

6 913 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 9 182 водачи и пътници. Съставени са 1824 фиша и 435 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В рамките на изминалия ден са установени общо 11 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 7 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 4 - с над 1,2 на 1000, а един, спрян за проверка, е отказал да бъде тестван. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 9 души, а петима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ са проверени 945 МПС и 1121 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 305 фиша и 65 АУАН. Установен са двама водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол над 1,2 промила, и трима - да шофират под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6