Стартира общинският конкурс за ученици „Моят род“ в Кюстендил

Снимка: ОДК, архив

Творбите трябва да бъдат изпратени в срок до 17.11.2021г. (сряда) до края на работния ден

Община Кюстендил и ОДК организират общинския конкурс за ученици „Моят род“. Целта му е да стимулира интерес у децата към родовата памет, корените на рода/семейството – произход и наименование, родови традиции, обичаи и взаимоотношения вътре в семейството и със заобикалящата среда – роднини, съседи, професионално съсловие и т.н.

В конкурса могат да вземат участие деца на възраст от 7 до 19 години, разпределени в три възрастови групи: I-ва възрастова група – от 7-10 години включително; II-ра възрастова група – от 11-14 години включително; III-та възрастова група – от 15-19 години включително.

Участниците трябва да изготвят:

 1. Родословно дърво или схема с имена и снимки (ако е възможно) на поне 4 поколения назад върху картон, велпапе или друг подходящ материал с размер максимум 70/100см .

2. Кратко описание под формата на разказ за първа и втора възрастова група и есе за трета възрастова група за историята на рода, родови предания и легенди (ако има) включващи интересни случки и събития свързани с членове на рода, известни личности от рода и тяхната заслуга към общността/обществото в рамките на до 3 печатни страници, разпечатано на хартия А4, с шрифт Times New Roman, с размер 12 пункта и отстояние между редовете 1.5 пункта и нормални граници на полетата.

Творбите следва да бъдат изпратени или донесени в сградата на Обединен детски комплекс (ОДК), гр. Кюстендил, ул. „Марин Дринов“ 7 в срок до 17.11.2021г. (сряда) до края на работния ден. На победителите ще бъдат връчени медали, грамоти и материални награди, осигурени от Настоятелство при ОДК.

Награждаването на победителите ще бъде на 20.11.2021г. (събота) от 10:00ч. във Възрожденското училище. Всички творби остават във фонда на ОДК. С наградените ще бъде организирана изложба.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK