Станка Калчева празнува юбилей по време на репетиции в благоевградския театър

Снимка: ДТ „Никола Вапцаров“

Тя е ангажирана с репетициите на най-новия спектакъл на ДТ „Н. Вапцаров“ – „Съмнение“

Днес забележителната българска актриса Станка Калчева празнува своя 60-годишен юбилей.

Тазгодишния си рожден ден тя ще отбележи в Благоевград, тъй като е ангажирана с репетициите на най-новия спектакъл на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград – „Съмнение“ на Джон Патрик Шанли, с режисьор Стайко Мурджев. 

Още с началото на следващата година благоевградската публика ще има възможността да гледа Станка Калчева в най-новото й сценично превъплъщение – сестра Алоишъс Бовие – педантична директорка на католическо училище, която обвинява пастор Флин в ужасяващо прегрешение.

В популярния холивудски филм, режисиран от самия автор на текста, ролята на Станка Калчева е изиграна от великата Мерил Стрийп, която получава за нея номинация за наградите на филмовата академия – Оскар.

Станка Калчева е една от най-титулуваните и вълнуващи български актриси. Многократно е номинирана и е носител на наградите ИКАР, Аскеер, Награда на филмовата академия, Златен глумбал и други. Част е от трупата на Младежки театър „Николай Бинев“, играе в Театър 199, Драматично-куклен театър Враца и други. Зрителите я познават и от филмите „Докато Ая спеше“, „Досието Петров“, „Знакът на Българина“, „Английският съсед“, „Моето мъничко нещо“ и „Хайка за вълци“, а в момента се радват на превъплъщението ѝ в сериала "Татковци".

Ролята ѝ в „Съмнение“ е първата сценична изява на Станка Калчева в спектакъл на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград.

Пожелаваме успех и „На добър час!“ в новото сценично превъплъщение, което да й донесе още много награди и признания, заявиха от благоевградския театър.

  

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK