Спортната зала в Г. Делчев готова след 6 месеца, строи я консорциум от София

снимки: Община Гоце Делчев

ДЗЗД "ГД Спорт 2014” спечели конкурса за изграждане на многофункционалната спортна зала в Гоце Делчев, съобщи за ИНФОМРЕЖА кметът Владимир Москов.

Стойността на мегапроекта е 3,5 млн. лв. Спортното съоръжение в Гоце Делчев бе сред одобрените за финансиране обекти по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите" на Министерски съвет.

Общината започна строежа през 2007 г., но поради липса на средства строително-ремонтните дейности бяха преустановени.

"В столичния консорциум, който получи най-висока комплексна оценка, участват три дружества - "Техноекспортстрой" ЕАД - София, „Каса гранде прим" ЕООД - София и "Сградостроител" АД - Гоце Делчев", уточни председателят на комисията, провела конкурса, заместник-кметът на Община Гоце Делчев Валери Сарандев.

"Техноекспортстрой" ЕАД - София е мощна строителна фирма, в която прокурист е сестрата на депутата от БСП Кирил Добрев - Марияна. На гоцеделчевското акционерно дружество "Сградостроител" управител преди да бъде избран за народен представител от БСП бе Тодор Радулов.

След влизането му в парламента обаче Радулов прекрати дейността си във фирмата, която в момента се ръководи от бившия му съдружник Катерина Харизанова.

Дружеството по закона за задълженията и договорите "ГД Спорт" е спечелило конкурса с ценова оферта от близо 2,8 млн. лв. за строителството на спортната зала. Сумата е с около 116 000 лв. по-ниска от обявената прогнозна стойност. 

От надпреварата е отпаднал другият участник  - благоевградската фирма "Алекс строй" ООД на Александър Бачев. Все още не е ясно дали дружеството ще обжалва резултата от конкурса в законоустановения 10-дневен срок.

Както ИНФОМРЕЖА писа, проектът предвижда спортната зала да бъде многофункционална с 1200 седящи места. Модерното съоръжение ще се използва основно за тренировки и състезания по баскетбол, хандбал и борба, както и за провеждане на други обществени и културни събития.

Очаква се спортната зала, която феновете вече кръстиха "Арена", да бъде готова след шест месеца.

 

снимки: Община Гоце Делчев

КОМЕНТАРИ

Ha20:19 - 10.07.2014
Az sam svidetel na parvata kopka na tazi zala znaete li koga beshe tq predi poveche ot 10 god nqmam dumi
иху-аху12:24 - 10.07.2014
ОСТАВКА НА ВСИЧКИ ДИРЕКТОРИ НА ПИРИН ГД,ВСИЧКИ НА ПИАЦАТА ПРИ Т.Н. леопард
ха10:49 - 10.07.2014
А, "Алекс строй", до кого е близка ;)
Red10:24 - 10.07.2014
Защо ли не се учудвам, че спечелилите са близки до червеното правителство.

FACEBOOK