Спасената бременна туристка в Пирин изгуби бебето си

Снимка: Infomreja.bg

В момента, жената се намира в стабилно състояние и се чувства добре

Бременната жена, която беше спасена от планински спасители и военен хеликоптер в района на връх Вихрен, е загубила бебето си, съобщи директорът на болницата в Разлог, д-р Радка Божикова. Пациентката беше транспортирана първо в Банско, а след това бе приета в болницата в Разлог, където й бе оказана необходимата медицинска помощ.

Д-р Божикова обясни, че са били предприети всички необходими мерки, за да се спре кървенето. Пациентката е била осведомена, че бременността й не протича нормално, вероятно поради високата надморска височина и физическата активност, пише news.bg.

Операцията за спасяване беше изпълнена успешно, благодарение на бързата реакция на 16-членния екип от планински спасители, които се отправиха на мястото, където се намираше жената. Тя беше транспортирана с хеликоптер до болницата в Разлог, където я очакваха медицински специалисти.

"Сигналът е подаден в 15:38 часа за 36-годишна жена с обилно генитално кървене. Беше направена перфектна организация, пациентката беше свалена до място, където да може да кацне вертолета. Пациентката беше транспортирана до болницата, очакваше я екип от акушер-гинеколог, анестезиолог, реаниматор. Бяха оказани необходимите действия за бързо спиране на кървенето", обясни д-р Божикова.

В момента, жената се намира в стабилно състояние и се чувства добре.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK