Смолянските огнеборци "се борят" с непочистените комини

Снимка: Infomreja.bg

Три са сигналите за денонощие

Сигнал за запален комин на къща на ул. „Славееви гори“ в Смолян, е получен на  декември в 15:51 часа. Причина за възникване на пожара е непочистен комин. 

Втори по ред сигнал за запален комин на гатерен цех в района на с. Бостина е получен на 3 декември в 12:55 часа. Няма нанесени щети. Спасени са две сгради, намиращи се в непосредствена близост.

Сигнал за запален комин на къща на ул. „Ген. Черевин“ в Чепеларе е получен на 3 декември в 17:58 часа. Спасени са три сгради, съобщават от министерството.

За един по-спокоен отоплителен сезон, Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Смолян напомня за почистване на комини, димоотводни тръби и печки от сажди и отлагания. Комините са важен и неразделен елемент за правилното действие на печките. Необходимо е те да бъдат почиствани периодично и при нужда по-често от нагар и сажди, като същото се извършва само по механичен път. Използването на отоплителни уреди на твърдо гориво е широко застъпено в повечето домакинства в нашия град. Всяко подценяване на пожарната безопасност при експлоатацията на печките на твърдо гориво /дърва, въглища и пелети/ може да предизвика пожар. 

 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK