Слънчево време днес

Снимка: Infomreja.bg

В Югозападна и Североизточна България ще превали дъжд

Днес ще преобладава слънчево време, в следобедните часове с купеста облачност. На места главно в Югозападна и Североизточна България ще превали дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър, който вечерта ще отслабне, а в Източна България ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 23° и 28°, в София около 24°.

Над планините облачността ще е променлива, по значителна в следобедните часове и на места в масивите от Югозападна България, както и в източните райони на Стара планина ще превали дъжд. Ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра около 10°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове и на места главно по северното крайбрежие ще превали дъжд. Вятърът ще е до умерен, преди обяд от север, след пладне ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са между 20° и 25°. Температурата на морската вода е между 14° и 18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца. През деня още малко ще се понижи.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 58 мин. и залязва в 20 ч. и 48 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 50 мин. Луната в София изгрява в 2 ч. и 54 мин. и залязва 13 ч. и 32 мин. Фаза на луната: един ден след последна четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK