Служители на ЮЗДП предотвратиха опит за незаконен транспорт на дървесина

Снимка: ЮЗДП

Уведомена е полицията, образувано е досъдебно производство

На 16.08.2022 година на тел. 112 дежурните служители в ЮЗДП получават сигнал за незаконен превоз на дървесина в землището на село Рибново, в териториалния обхват на ТП „ДГС Гърмен“. След разпореждане от ръководството на ЮЗДП, служители на Стопанството предприемат бързи мерки и около 23:00 часа, на асфалтов общински път в близост до село Осиково извършват проверка на два автомобила, при която се установява, че транспортират дърва за огрев, без надлежно представени документи и превозни билети. 

Единият автомобил, марка „Щайер“ е бил натоварен с 13,80 кубични метра, а другият - марка „Авия“ - със 7,50 кубични метра пространствени иглолистни дърва за огрев от дървесен вид бял бор. 

Дървесината е маркирана с контролна горска марка от служител на ТП „ДГС Гърмен“. Във връзка с извършеното от него нарушение, от ЮЗДП са дадени указания на ръководството на Стопанството за налагане на най-строго дисциплинарно наказание. И двата автомобила са задържани и транспортирани до базата за съхранение на отнети материали в Гърмен. Уведомена е полицията, образувано е досъдебно производство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n